металовироби будь-якої складності
Металопрокат: чорний, нержавіючий, кольоровий
+38 (067) 225-57-05 +38 (067) 225-57-07 Пн—Пт 8:30—17:30
Зворотний дзвінок
Адреса: м. Київ, вул. Вікентія Хвойки, 15/15/6

Труба насосно-компресорна безмуфтова з висадженими назовні кінцями 102х6,5

656532159 656532159

Сталь-Трейд

Насосно-компресорні труби (НКТ) служать для вилучення рідини та газу зі свердловин, нагнітання води, стиснутого повітря (газу) та виконання різних видів робіт з поточного та капітального ремонту свердловин. Виготовляють їх двох типів: з гладкими та з висадженими назовні кінцями, на яких нарізають зовнішнє різьблення, а на один кінець нагвинчують сполучну муфту. На відстані 0,4 – 0,6 м від кінця труб, з боку муфт, вибивають тавро – маркування. Вона вказує на: умовний діаметр труби, мм; групу міцності сталі; товщину стінки, мм; товарний знак; місяць та рік випуску. Труби гладкі і муфти до них виготовляють із сталі груп міцності К, Е, Л, М, а труби з висадженими кінцями - зі сталі груп міцності Д, К, Е, Л, М. поверхню їх різьблення покривають мастилом, що забезпечує герметичність з'єднання та запобіжної від задирів та корозії.
Безмуфтові насосно-компресорні труби (НКБ) забезпечують герметичність з'єднань при тиску до 50 мПа. Кінці мають висадку назовні; з'єднання має велику міцність. Герметичність з'єднань забезпечується конічними поверхнями ущільнювачів, розташованими за різьбленням з боку менших діаметрів. У з'єднанні труб застосовано трапецеїдальне різьблення.
Муфтові насосно-компресорні труби (НКМ) забезпечують герметичність з'єднань при тиску до 50 мПа. Міцність з'єднань становить до 90% міцності тіла труби. У з'єднанні труб застосовано трапецеїдальне різьблення.
Насосно-компресорні труби з алюмінієвих сплавів. Стійкі до дії сірководневої корозії, що виключає застосування інгібіторів корозії. Завдяки невеликій масі, питома міцність алюмінієвих труб у 2,5 рази вища, ніж сталевих. Це дозволяє складати колону в 2,5 рази довше, порівняно з колоною із сталевих труб. Насосно-компресорні труби із захисними покриттями застосовують для запобігання відкладенням у них парафіну, солей та гіпсу, а також для захисту від корозії. При використанні цих труб зменшується кількість потрібних поточних ремонтів свердловин, збільшується термін їхньої служби. Внутрішню поверхню НКТ покривають рідким склом, емалями, епоксидними смолами чи лаками. Найбільш поширене скління труб.
Склопластикові НКТ. Застосовуються в нагнітальних свердловинах системи ППД; утилізаційних свердловинах; газліфтних свердловинах; видобувні свердловини з УЕЦН. широко використовується при влаштуванні газових і нафтових свердловин, для транспортування газоподібних і рідкоподібних речовин, а також для ремонтних і спуско-підйомних робіт. Відмінна риса експлуатації насосно-компресорної труби – ndash; це жорсткі умови експлуатації, наявність постійних механічних навантажень та взаємодії агресивних середовищ. Труби насосно-комперсорні піддаються постійному впливу ерозії та корозії. Загальні вимоги до труб насосно-компресорних:

  ;        Насосно-компресорна труба повинна бути досить міцною, герметичною і надійною. НКТ повинні мати достатню міцність і надійну герметичність з'єднань колон труб;

·         Зносостійкість відповідно до загальних вимог

·         Прохідність насосно-компресорних труб у стовбурах свердловин, у складних місцях. Потрібно враховувати місця з інтенсивним викривленням.


Застосування та класифікація НКТ труб

Оскільки насосно-компресорні труби мають різну товщину, вони застосовуються в різних галузях, мають різне застосування.  

Види насосно-компресорних труб

·          Труба НКТ гладка за ГОСТ 633—80

·         Труба НКТ з висадженими кінцями АРІ 5СТ

·         Труби НКТ гладкі високогерметичні за ГОСТ 633—80/li>

·         Труба НКТ гладка з вузлом ущільнення

·         Труба НКТ гладка високогерметична

·         Труба НКТ із підвищеною пластичністю< /p>

·         Труба НКТ з підвищеною холодостійкістю

·         Труба НКТ ТУ 14—3-1282—84

·         Труби НКТ гладкі

·         Труби НКТ гладкі високогерметичні


Труби НКТ виконання А виготовляються з полімерів. Труби НКТ можуть виготовлятися з підвищеною пластичністю. До переваг труби НКТ відноситься підвищена холодостійкість. Крім того труби НКТ мають підвищену холодостійкість. Спеціально для агресивних середовищ насосно-компресорні труби можуть виготовлятися стійкими до корозії.

Розміри труб НКТ

Труба НКТ має різні розміри - від 6 до 10,5 м. на вимогу, труба НКТ може досягати довжини 11,5 м. Труба НКТ виконання А поставляється довжиною 9,5 м10,5 м. Геометричні розміри труб НКТ відповідають ГОСТ 63380. Маса труб НКТ за ГОСТ 633&80. Допустимі відхилення розмірів труб НКТ незначні, це робить їх практичними. виготовлення НКТ труб – використовуються сталі певних марок. Виготовляються труби із сталей НКТ 20, сталь НКТ 30, сталь НКТ 30ХМА. Виготовляється за жорсткими стандартами, за наявності дефектів труба переплавляється. Всі насосно-компресорні труби обов'язково проходять Процес виготовлення труби НКТ ретельно контролюється, при дефекті труба відразу йде на переплавку. Після виготовлення труби проходять перевірку.

Випробування НКТ труби:

Всі насосно-компресорні труби проходять такі перевірки:

·          на розтягування

·         на ударну в'язкість

·         на твердість

·          гідровипробування

·         сульфідне корозійне розтріскування

Кругна НКТ призначена для транспортування нафти та газу з продуктивного пласта. Складається із труб шляхом їх послідовного звинчування. Труби мають різьблення з обох боків, на один кінець труби зазвичай у заводських умовах накручується муфта. Кругна НКТ підвішується на фонтанній арматурі або на п'єдесталі, закріпленому на гирлі свердловини. До нижньої частини колони НКТ можуть бути прикріплені занурювальні насоси.

 
    

Експлуатація НКТ. У процесі експлуатації слід дотримуватися таких правил.

Для навантаження, перевезення та розвантаження труб слід застосовувати механізовані трубовози. Забороняється перевозити труби волоком, не можна допускати, щоб під час перевезення вони провисали та згиналися. Також не можна скидати їх на землю, необхідно користуватися краном. Труби слід укладати на майданчику, підклавши під них дерев'яні бруски для захисту від провисання та забруднення. Не можна укладати НКТ на грішну землю. На різьбову частину кожної труби має бути нагвинчене запобіжне кільце.
З метою перевірки стану труб перед підйомом з містків через трубу необхідно пропустити шаблон довжиною 0,5 - 1,0 м і діаметром на 2 - 3 мм менше внутрішнього її діаметра. Нижній кінець труби потрібно підтримувати, стежачи за виходом шаблону.

182